Rökelser, klangskålar, gongar, malas, mallets, smycken med flower of life, eteriska oljor, aromalampor, backflow rökelsebrännare, Fairtradeprodukter hängen

änglar, buddha samt ganesh statyetter, drömfångare, glasprismor, tingsha, vit salvia, fönsterdekorationer, ayurvedisk kroppsvård,

indiska väggbonader/överkast, kuddfodral, thankas samt yogagungor är lite av vårt sortiment.

Khadi

Khadi rörelsen grundlades av Mahatma Ghandi redan på 1920-talet. Khadi är idag en företagsform som också fungerar som ett slags indisk Rättvise- och Fairtrademärkning. För att få kalla sig ett Khadi-företag förbinder man sig att arbeta enligt strikta riktlinjer, som ställs upp och kontrolleras av den statliga myndigheten KVIC (Khadi and Village Industries Commision). Några av huvudpunkterna är:

  • Det sociala perspektivet - Att skapa arbetstillfällen på landsbyggden
  • Det ekonomiska perspektivet - Att tillverka bra och konkurrenskraftiga produkter samt fördela vinsterna på ett rättvist sätt.
  • Det stora perspektivet - Att skapa oberoende hos de involverade människorna och bygga upp en stark samhörighet bland dem.

------------------------------------------------------------------

Khadi Herbal Moisturizers, Herbal Aloevera Gel och Herbal Foot Crack Cream.

Ayurvediska hudlotioner som innehåller en mycket hög andel (ända upp till 25%) fuktgivande och mjukgörande oljor. Underbar återfuktning som varar länge! Aloevera Gel för dig som vill ha absolut kladdfri återfuktning och Foot Crack Cream för mjuka fötter.

Klicka på bilderna för att läsa mer om repektive produkt och för fullständig innehållsförteckning.

Khadi Natural Herbal Creams håller allra högsta klass! Än så länge finns det fyra stycken att välja på men det kan bli fler. De är alla vattenbaserade och ända upp till 25% av innehållet utgörs av Ayurvediska örtextrakt och oljor. Alla ingående örter och oljor är ekologiskt odlade eller vildplockade. Klicka på bilderna för att läsa mer om repektive Cream och för fullständig innehållsförteckning.

Khadi Natural Natural Handmade Sheabutter Soap är helt naturliga tvålar, fullständigt fria från alla kemiska tillsatser. De innehåller varken färgämnen eller parfymer, bara en rik blandning av Sheasmör, Kokumsmör och en lång rad ekologiska oljor och välgörande örter. Högre kvalitet på tvål finns inte! Klicka på biderna för att komma till produkterna.

Khadi Natural Herbal Shampoo & Conditioner är troligen de mest potenta örtshampoon och Conditioners du kan hitta. De innehåller rikliga mängder av Ayurvediska örter och oljor. Dessa är särkilt sammansatta för att, till exempel, förhindra håravfall, stärka tillväxt och förhindra grånande. Mjäll, eksem samt torrt hår eller torr hårbotten tas också om hand. Klicka på bilderna för att läsa mer om repektive Shampoo eller Conditioner för fullständig innehållsförteckning.

Tillagd i varukorgen